Jak si vybrat správnou velikost čelenky/čepičky

5 minut čtení
PRODUKT ZBLÍZKA

Jelikož se nám množí dotazy na to, jak zakoupit správnou velikost čepičky nebo čelenky, rozhodli jsme se pro Vás připravit takový malý návod, jak na to. Každé dítě je totiž jiné - a i když máme na eshopu orientační tabulku věku a velikostí hlavičky, tato velikost nemusí odpovídat! Tabulka je opravdu jen hodně orientační...

Jak zjistit obvod hlavičky dítěte



Pro zakoupení čepičky nebo čelenky je potřeba znát obvod hlavičky dítěte. Ten zjistíte jednoduše - prostě ho změříte. :) Pro tyto účely budete potřebovat metr. Vždy měříme přes týl, ouška a čelo tak, jak bude sedět lem čepice. 

TIP: Pokud doma nemáte krejčovský metr, nevadí. Stačí, když kolem hlavičky dáte stužku nebo provázek. Ten ustřihnete přesně podle hlavičky a změříte. Délka provázku odpovídá obvodu hlavy. 

Jak vybrat velikost čepičky



Teď, když už víme, jaký má dítě obvod hlavičky, si můžeme vybrat čepici nebo čelenku. Nejprve mrkněme na čepičky. V nabídce máme tyto velikosti: 

46 - 48 cm
48 - 50 cm
50 - 52 cm 
52 - 54 cm

Velikost čepičky odpovídá obvodu hlavy. Pokud máte dítě přesně mezi velikostmi, volte spíše čepičku větší - hlavička dítěte roste a čepička nebude za chviličku tlačit na čele. Největší velikost mohou nosit i dospělí, pokud se vejdou do udané velikosti. Můžete tak ladit se svými dětmi. :) 

Jak zvolit velikost čelenky


Pokud chcete zakoupit čelenku, počítáme s tím, že daná velikost čelenky je již o 2 cm menší. Čelenka je totiž šita z pružného úpletu a je potřeba, aby byl obvod hlavy o cca 2 cm menší, aby čelenka po hlavě nesjížděla. To znamená, že když má holčička obvod hlavy 49 cm, koupíte velikost 48-50 cm a přijde Vám čelenka, která je po změření menší, než udaná velikost. Kdybyste si ji tedy doma přeměřili, bude mít cca 46 cm, ale na hlavičce se přizpůsobí. Určitě ale nekupujte čelenku o velikost menší - na čelence je šev, který by holčičku mohl tlačit do čela, pokud zvolíte příliš malou velikost. 

Tak vidíte - čelenky ani čepičky nejsou žádná věda :) A pokud se i přesto netrefíte, nezoufejte. Čelenku i čepičku můžete bezplatně vyměnit do 14 dní. Více o výměně nebo vrácení zde.




Líbil se Vám článek?

Přihlaste se k odběru a dostávejte další zajímavé informace do e-mailu každý týden.

 

Další články

PRODUKT ZBLÍZKA
Softshellové kalhoty - proč je potřebujete?