Využijte 15% slevový kód VELIKONOCE! Akce platí jen do pondělí 1.4.

Softshellové kalhoty - proč je potřebujete?

5 minut čtení
PRODUKT ZBLÍZKA

Co oblečete dítěti, až začne padat listí a venku nastane opravdová podzimní plískanice? My to víme - softshellové kalhoty! Ale co je na nich tak super, proč je potřebujete? My vám přinášíme 6 důvodů! 

Co je softshell?

Softshell (vyslovujeme softshell, ne jinak :)) je funkční materiál, který je určen k výrobě svrchního oblečení - třeba bund, nebo i kalhot. V dnešní době je oblíbený nejen u sportovců, ale také u dětí. Přináší jim totiž nejen pohodlí, ale také ochranu během venkovních dobrodružství ve dnech, kdy se počasí trochu pokazí.


1. Ochrání před větrem 
Znáte to, na podzim fouká už velmi studený vítr, i nám, dospělým je venku chladno a snažíme se zahřát. Děti ale nechtějí být neustále doma, chtějí být venku a skotačit ve spadaném listí. Letos už ale neprofouknou - softshell je totiž větru odolný a zaručujeme, že dítě nepocítí chladný vítr na vlastní kůži. 

2. Nepromokne
Podzimní počasí přináší také déšť, s ním spojené kaluže a mokrou trávu. Díky vodnímu sloupci softshell nepromokne a zaručuje, že dítě zůstane v suchu - například i po tolik (dětmi) oblíbeném skákání do kaluží. Vodní sloupec se udává v mm, je to schopnost materiálu odolávat tlaku vody. To znamená, že čím vyšší vodní sloupec má softshell, tím déle trvá, než promokne. 

3. Je prodyšný
Prodyšnost je dalším parametrem tohoto skvělého materiálu. Ta se udává v g/m2/24 hod, tzn. kolik vlhkosti v gramech propustí jeden čtvereční metr látky za 24 h. Opět platí, že čím vyšší je tato hodnota, tím lépe materiál "dýchá". Tento parametr vlastně určuje, jak dobře softshell odvádí tělesnou vlhkost. 

4. Je pohodlný
To nasvědčuje už samotný název :) Softshell
 totiž znamená v překladu měkká schránka. Je velmi odolný a chrání (nejen) dětské tělo, ale zároveň je měkký a lehoučký. Většina softshellů se skládá ze tří vrstev - svrchní otěruvzdorné vrstvy, kterou vidíte na první pohled, membrány, která chrání před promoknutím a profouknutím a spodní vrstvy, která může být tvořena teploučkým fleecem (zimní softshell), wellsoftem nebo tenkým úpletem

5. Dá se skvěle vrstvit
Pokud potřebujete jen kalhoty "do deště", stačí zvolit softshell s úpletem. Jsou slabší, dítě se tolik nezpotí a zároveň je chráněno před vodou. Pokud ale hledáte vrchní vrstvu do chladnějších dnů, doporučujeme kalhoty ze zimního softshellu. Dají se nosit samostatně (spodní vrstva je fleecová, teplá a příjemná na omak, nebo se dají "podvléci" legínami (do teplejších dní doporučujeme klasické úpletové, nebo do chladnějších dní oblékněte legíny z merina či warmkeeperu. 

6. Snadno se udržuje
Softshell je kouzelný materiál. Proč? Ve velké většině případů stačí softshell otřít vlhkým hadříkem a vypadá opět jako nový - to díky otěruvzdorné úpravě, která nedovolí nečistotám proniknout do struktury materiálu. Pokud už ale musíte softshell vyprat, perte ho jen na 30 stupňů, nejlépe v pracím prostředku na sportovní oblečení. Doporučujeme zvolit nižší otáčky praní, softshell dobře schne a pokud zvolíte vysoké otáčky, může se stát, že se jednotlivé vrstvy softshellu oddělí a milovaný kousek oblečení bude na vyhození. POZOR! Nikdy na praní softshellu nepoužívejte aviváž. Softshell by totiž ztratil svou funkčnost. 


Softshellové kalhoty najdete i v naší nabídce. Stačí kliknout sem :)

 

Líbil se Vám článek?

Přihlaste se k odběru a dostávejte další zajímavé informace do e-mailu každý týden.

 

Další články

ZAJÍMAVOSTI
MDŽ - jak to vlastně celé začalo?