5 tipů, jak vybrat dětské pyžamo

5 minut čtení
TIPY A TRIKY

Spánkem strávíme zhruba třetinu našeho života. Neměli bychom tedy podceňovat, v čem tuto dobu prožijeme - a to ani u našich dětí. Jak tedy vybrat správné dětské pyžamo, jak často jej měnit a který materiál je nejvhodnější?

1. Volte přírodní, savé materiály

No přece takové, aby bylo co nejpříjemnější dětské pokožce, aby bylo prodyšné a pohodlné. Nejvhodnějším materiálem je určitě čistá bavlna. Vybírejte pyžamo tedy bez příměsi umělých vláken - na výběr u nás máte oboulícní úplet nebo úplet jednolícní. Rozdíl poznáte už při prvním dotyku - oboulícní úplet je silnější, o něco teplejší. 100% bavlna také udržuje tělesnou teplotu, což Vaše dítko ocení zejména za chladnějších nocí.

2. Padnoucí střih zajistí lepší spánek

Doporučujeme, aby pyžamko bylo dítěti volnější - klidně může být i o celou velikost větší. Pyžamka šijeme nejčastěji volnějšího střihu (tričko i kalhoty), s vyšším pasem a prodlouženými zády - k těm se ještě dostaneme. Na teplé letní noci doporučujeme “letní” variantu pyžamka (kraťasy + tričko s krátkým rukávem), pro holčičky potom noční košilku, která je delšího, volného střihu a vydrží i několik velikostí. Na noc určitě nedávejte dítku několik vrstev! Mohlo by se snadno zapařit, pokožka nebude dýchat a v dlouhodobém horizontu to může zapříčinit kožní problémy - ekzémy, podráždění pokožky a další.

3. Prodloužená záda, aby dítko nenastydlo

Prodloužená zádíčka - na ty máme přímo průmyslový patent. Naše pyžamko s dlouhým rukávem má zadní díl prodloužen “půlměsícem”, který je zdvojený a zajišťuje, že dítku nepotáhne na zádíčka, ani když se v noci bude převalovat.


Prodloužený-zadní-díl-pyžamek

 

4. Ponožky na spaní - ano nebo ne?

Některým lidem se hůře prokrvují končetiny - to se projevuje tím, že tito lidé mívají chladné nohy (i ruce). Není proto od věci dětem dávat na noc ponožky, pokud toto u dítěte pozorujete, opět však dbejte na ponožky z přírodních materiálů, jako je bavlna či bambus.

5. Péče o pyžamo  

Pyžamko by se, stejně jako prostěradlo, mělo měnit minimálně jednou za 14 dnů, nejlépe však i několikrát do týdne. Je to totiž první vrstva, která zachytává pot a bakterie během spánku a je v přímém kontaktu s pokožkou. Pyžamo určitě perte na program určený pro praní bavlněných věcí, výrobce doporučuje praní na 40 stupňů kvůli srážlivosti (je dobré se srážlivostí počítat při koupi, bavlna se totiž ve většině případů o trochu srazí). Pyžamo určitě doporučujeme žehlit - nejlépe z rubu. Horká pára totiž zničí bakterie, které se nevypraly a pyžamko bude opět měkké a připravené na další noční dobrodružství. Konkrétní péči o naše produkty a prací symboly naleznete zde.

  

Podívat se na pyžamka

 

 

Líbil se Vám článek?

Přihlaste se k odběru a dostávejte další zajímavé informace do e-mailu každý týden.

 

Další články

O V-MARTU
Jak vyrábíme radost